И роднина на директора на болницата в Сандански е сред ваксинираните без ред
Освен общинските съветници в Сандански, които се ваксинираха без ред, и роднина на директора на болницата е бил сред имунизираните. Това съобщи днес на редовния брифинг в Министерски съвет здравният министър проф. Костадин Ангелов. „Проверката приключи, докладът пристигна вчера вечерта при мен“, съобщи той. По думите му е имало възможност останалите ваксини да бъдат преразпределени […]

Освен общинските съветници в Сандански, които се ваксинираха без ред, и роднина на директора на болницата е бил сред имунизираните.

Това съобщи днес на редовния брифинг в Министерски съвет здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Проверката приключи, докладът пристигна вчера вечерта при мен“, съобщи той.

По думите му е имало възможност останалите ваксини да бъдат преразпределени за други медицински лица, а не да се поставят на външни лица

.

Ангелов беше категоричен: „Считам, че изпълнителният директор на болницата, не е спазил ваксинационния план, не е осъществил достатъчно добра координация. Лечебното заведение е общинско и министърът на здравеопазването няма правомощия там“.

Министърът веднага допълни, че ако здравното министерство беше принципал на болницата в Сандански, то още днес управителят е щял да бъде освободен от длъжност.

Проверката на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ по повод ваксинирането на общинските съветници в Сандански показва, че на 8 януари са извършени имунизации на 7 служители от социалния патронаж, един учител и един пенсионер.

На 9 януари са имунизирани общо 24 души, сред които и роднината на директора на лечебното заведение, които не са включени във Фаза 1 от Националния план за ваксиниране срещу Covid-19.

Петдневният срок за прилагане на ваксините е бил валиден до 11 януари. Това означава, че е имало време ваксините да бъдат пренасочени към пациенти, които според плана на здравните власти имат право на това.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук