Джо Байдън ще предложи пакет от допълнителна държавна помощ за $2 трлн. срещу коронакризата
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън ще предложи увеличаване на фискалните разходи с 2 трилиона долара, за да се помогне на американската икономика да премине през пандемията от коронавирус, предава БНР. CNN съобщава, че Байдън ще очертае предложението, което ще включва повече директни плащания към американски семейства и значително държавно и местно финансиране, включително за […]

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън ще предложи увеличаване на фискалните разходи с 2 трилиона долара, за да се помогне на американската икономика да премине през пандемията от коронавирус, предава БНР.

CNN съобщава, че Байдън ще очертае предложението, което ще включва повече директни плащания към американски семейства и значително държавно и местно финансиране, включително за разпространение на ваксините срещу коронавирус и други мерки за спешни разходи в помощ на онези, които изпитват трудности по време на пандемията.

Това ще стане по време на негово изказване в четвъртък вечерта в Уилмингтън, Делауеър, посочва CNN, цитирайки свои неназовани източници от екипа на Байдън.

Предложението на новоизбрания президент за допълнителна държавна подкрепа обаче трябва да измине дълг път, преди да се превърне в закон. Демократите притежават слаби мнозинства в Камарата на представителите и в Сената на САЩ, като неотдавна републиканците се противопоставиха на усилията за одобрение на нов пакет от помощи за няколко трилиона долара.

Партията на Байдън обаче вярва, че може да има само кратък прозорец от време за приемане на обширно законодателство за допълнителни мерки за облекчаване на негативните последици от Covid-19, като новоизбраният президент е изправен пред значителен натиск от някои демократи за още по-голям фискална помощ.

Демократите не могат да си позволят да загубят нито един глас в Сената на САЩ при гласуване на новия стимулиращ пакет. Така например сенаторът от Западна Вирджиния Джо Манчин (демократ) вече се противопостави на увеличаване на директната помощ за всеки американец до 2000 долара от вече приетите 600 долара в последния пакет помощи за близо 900 млрд. долара. В същото време обаче сенаторът от Флорида Марко Рубио (републиканец) заяви, че подкрепя подобен ход.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук