5500 лева на месец основна заплата за шефката на НАП
5500 лева на месец основна заплата без регулярните бонуси явно са крайно недостатъчни за високата квалификация на шефката на НАП Галя Димитрова. Днес правителството на Бойко Борисов постанови с изрично свое решение месечното ѝ възнаграждение да бъде увеличено, предава OFFNews При това управлението на Димитрова със сигурност ще се запомни основно с източването на личните данни […]

5500 лева на месец основна заплата без регулярните бонуси явно са крайно недостатъчни за високата квалификация на шефката на НАП Галя Димитрова. Днес правителството на Бойко Борисов постанови с изрично свое решение месечното ѝ възнаграждение да бъде увеличено, предава OFFNews

При това управлението на Димитрова със сигурност ще се запомни основно с източването на личните данни на 5 милиона българи от системата на НАП. По време на скандала директорката бе на почивка в екзотична островна дестинация и не я прекъсна, но въпреки това запази поста си, а кабинетът Борисов-3 ѝ се „отблагодарява“ с второ увеличение на заплатата само в периода след избухването на скандала.

Впечатляващо по случая бе и това, че преките виновници за безобразието понесоха „жестока санкция“ – лишиха ги от бонуси за период от 3 месеца!!!

Увеличението на основната месечна заплата на изпълнителния директор на НАП влиза в сила от 01.01.2021 г.

В решението на МС пише, че то е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г.

„При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги. Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта (ДВ, бр. 69 от 2020 г.) на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности“, съобщава правителствената информационна служба.

Досега основната заплата на шефката на бирниците бе 5500 лева, но към нея се добавят и куп други бонуси. В декларацията си пред КПКОНПИ Иванова за 2019 г., когато заплатата ѝ бе само 5000 лв. на месец, тя обяви годишен доход от трудово възнаграждение в размер на 121 347 лева. Дамата съобщи и за три банкови сметки на свое име, които се пълнят от трудовия ѝ доход. В едната има 190 000 лева, в другата 90 000, а в третата – скромните 1389 лева.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук