„Юроактив“: България променя тактиката към Северна Македония
„България променя тактиката към Северна Македония“, пише „Юроактив“, цитиран от 24 часа. Като се позовава на дипломатически източници, сайтът пише, че в подготвения от българската страна план за прилагане на Договора за добросъседство София е направила предложения, свързани със железницата, пътищата и инвестиции на български компании в Република Северна Македония. Включено е и откриването на […]

„България променя тактиката към Северна Македония“, пише „Юроактив“, цитиран от 24 часа.

Като се позовава на дипломатически източници, сайтът пише, че в подготвения от българската страна план за прилагане на Договора за добросъседство София е направила предложения, свързани със железницата, пътищата и инвестиции на български компании в Република Северна Македония.

Включено е и откриването на кампуси на български университети в Република Северна Македония, има и част, отнасяща се до учебниците по история.

„Юроактив“ пише, че с предлагането на своя план за действие България се опитва да промени тактиката си към Република Северна Македония и да намали напрежението между двете страни.

„Предложеният план за действие е първият конструктивен акт на властите в София, откакто вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви през септември, че европейската перспектива на Република Северна Македония е блокирана“, предава БТА.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук