Управляващата коалиция в Италия се разпадна, правителството – в криза
Управляващата коалиция в Италия се разпадна. Малкият коалиционен партньор „Италия Вива“ на бившия премиер Матео Ренци оттегли подкрепата си и двамата си министри от кабинета, предаде spiegel.online. Разривът дойде, след като Ренци остро критикува правителството за плановете му как да инвестира парите от еврофондовете, обещани на Италия от ЕС в рамките на фонда за възстановяване […]

Управляващата коалиция в Италия се разпадна. Малкият коалиционен партньор „Италия Вива“ на бившия премиер Матео Ренци оттегли подкрепата си и двамата си министри от кабинета, предаде spiegel.online.

Разривът дойде, след като Ренци остро критикува правителството за плановете му как да инвестира парите от еврофондовете, обещани на Италия от ЕС в рамките на фонда за възстановяване на икономиката от пандемията. Ренци заплаши да изтегли двамата си министри от правителството и днес то стана факт.

Премиерът Джузепе Конте няма работещо парламентарно мнозинство без подкрепата на „Италия Вива“.

Италианското правителство е в криза и страната изпада в политически хаос, реагираха веднага всички световните агенции.

Министрите, подали оставки, са Тереза Беланова и на Елена Бонети, отговарящи съответно за земеделието и за семейните въпроси.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук