Пфайзер обмисля да подаде документи за регистрация в Русия на своята ваксина срещу КОВИД-19
Американската фармацевтична компания Пфайзер (Pfizer) разглежда възможността да регистрира в Русия своята ваксина срещу КОВИД-19, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на нейната пресслужба. Русия засега е регистрирала две свои ваксини срещу КОВИД-19 за домашна употреба, като и двете са разработени в руски научни институти. С тях вече са ваксинирани над 1 милион души от началото на […]

Американската фармацевтична компания Пфайзер (Pfizer) разглежда възможността да регистрира в Русия своята ваксина срещу КОВИД-19, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на нейната пресслужба.

Русия засега е регистрирала две свои ваксини срещу КОВИД-19 за домашна употреба, като и двете са разработени в руски научни институти. С тях вече са ваксинирани над 1 милион души от началото на имунизационната кампания в страната миналия месец, сочат данни на властите.

Пфайзер, която разработи своята ваксина съвместно с германската компания Бионтех (BioNTech), засега не е отговорила на запитване за коментар по въпроса.

Вчера руската агенция Интерфакс цитира съобщение на американската компания, че тази година ще доставя своята ваксина само в страни, с които има подписани споразумения на правителствено равнище. Пфайзер няма сключен такъв договор с Русия, отбелязва Ройтерс.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук