Майк Пенс отказа да използва 25-ата поправка на Конституцията, за да отстрани Тръмп
Вицепрезидентът Майк Пенс отказа да се позове на 25-ата поправка на Конституцията, за да отстрани президента Доналд Тръмп. Тази поправка позволява на вицепрезидента, с подкрепата на основните министри, да обявят президента за негоден да изпълнява длъжността си. В писмо до председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси Пенс се аргументира, че подобно действие не е […]

Вицепрезидентът Майк Пенс отказа да се позове на 25-ата поправка на Конституцията, за да отстрани президента Доналд Тръмп.

Тази поправка позволява на вицепрезидента, с подкрепата на основните министри, да обявят президента за негоден да изпълнява длъжността си. В писмо до председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси Пенс се аргументира, че подобно действие не е в интерес на страната.

В долната камара на Конгреса започна дебат, а днес се очаква и гласуване за импийчмънт на президента. Трима водещи представители на Републиканската партия обявиха, че ще гласуват в подкрепа на импийчмънта. Самият Тръмп заяви по-рано, че 25-ата поправка представлява нулев риск за него. Тръмп беше в щата Тексас на посещение на участък от граничната стена с Мексико, за да изтъкне постиженията си в борбата с незаконната имиграция.

Източник БНТ

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук