Лекар: 70% от българите веднага ще се ваксинират, ако това е условие да отидат на море в Гърция
Скептицизмът се дължи главно на неправилен подход „Ако Гърция беше казала, че няма да пускат без ваксина на море, 70% покритие щеше да ни е гарантирано“, смята бившият здравен министър Стефан Константинов. В предаването „Лице в лице“ той заяви, че скептицизмът към ваксините за коронавирус се дължи главно на неправилен подход. „Трябваше да кажат, че […]

Скептицизмът се дължи главно на неправилен подход

Ако Гърция беше казала, че няма да пускат без ваксина на море, 70% покритие щеше да ни е гарантирано“, смята бившият здравен министър Стефан Константинов.

В предаването „Лице в лице“ той заяви, че скептицизмът към ваксините за коронавирус се дължи главно на неправилен подход.

Трябваше да кажат, че ваксините са само за властимащите, безплатните са много ограничени и, че Гърция няма да пуска без ваксина. Това е една горчива шега. Българинът е много недоверчив, донякъде с право, и когато е лъган в някаква определена сфера, това се транспонира върху медицината“, смята Константинов.

Той добави също, че голям проблем е информирането от социалните мрежи, където няма достоверна информация.

Според Константинов здравната ни система е била на прага на колапс, но е успяла „да се охлади“. „Броят на смъртните случаи по време на пандемията показва, че има нещо гнило в системата. Това не е въпрос, който може да се реши с оперативни мерки, а с цялостни, последователни, системни и целенасочени реформи, които да променят здравната система“, коментира още Константинов.

Според него няма смисъл обществото да се вълнува от датата на изборите, а по-скоро трябва да иска да разбере визията за здравеопазването на всеки кандидат.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук