Грандиозно потъпкване на всички противоепидемични мерки в Батановци
Кукери и ритуалът „Сурва“ събра многолюдна тълпа без маски и дистанция Грандиозно потъпкване на всички противоепидемични мерки се случва тази вечер в град Батановци. Стотици излязоха на кукерски празник и за другата традиция – „Сурва„, информира Traffic News. Освен множеството кукери, на площада в града са се събрали и стотици жители, които наблюдават двата ритуала […]

Кукери и ритуалът „Сурва“ събра многолюдна тълпа без маски и дистанция

Грандиозно потъпкване на всички противоепидемични мерки се случва тази вечер в град Батановци. Стотици излязоха на кукерски празник и за другата традиция – „Сурва„, информира Traffic News.

Освен множеството кукери, на площада в града са се събрали и стотици жители, които наблюдават двата ритуала – за гонене на зли духове и благословия за здраве и плодородие. Хилядолетните традиции надвиха над всички заповеди на министъра и този път пристъпването на правилата е с пъти по-грандиозно от това на Мъжкото хоро в Калофер.

Огромен огън грее многолюдната аудитория и участниците в ритуалите.

Припомняме, че са забранени всички празненства, съставени от над 15 души. Никой от присъстващите на носи предпазни средства. Маските, които липсват тази вечер в Батановци, са задължителен атрибут при невъзможност от спазване на дистанция. За разстояние сред тълпата не може да става и дума.

Предстои да стане ясно ще има ли наказани и кой ще поеме отговорността.

Припомняме, че градът бе засегнат от наводненията и там бе обявено частично бедствено положение.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук