В САЩ екзекутираха жестока убийца, адвокатът ѝ обвини администрацията на Тръмп в кръвожадност
Жена от Канзас беше екзекутирана рано в сряда в първото умъртвяване на жена в САЩ от близо 70 години, съобщава The Guardian, цитиран от Агенция „Фокус“. 52-годишната Лиза Монтгомъри беше обявена за мъртва в 1.31 ч. сутринта, след като получи смъртоносна инжекция във федералния затворен комплекс в Тере Хаут, Индиана. Тя беше 11-ият затворник, получил […]

Жена от Канзас беше екзекутирана рано в сряда в първото умъртвяване на жена в САЩ от близо 70 години, съобщава The Guardian, цитиран от Агенция „Фокус“.

52-годишната Лиза Монтгомъри беше обявена за мъртва в 1.31 ч. сутринта, след като получи смъртоносна инжекция във федералния затворен комплекс в Тере Хаут, Индиана. Тя беше 11-ият затворник, получил там смъртоносна инжекция от юли, когато Доналд Тръмп, ревностен привърженик на смъртното наказание, поднови федералните екзекуции след 17-годишна пауза.

Монтгомъри уби 23-годишната Боби Джо Стинет в северозападния град в щата Мисури Скидмор през 2004 г. Тя използва въже, за да удуши Стинет, която беше бременна в осмия месец, а след това отряза момиченцето от утробата с кухненски нож. Монтгомъри взе детето със себе си и се опита да представи момичето като свое.

„Скапаната кръвожадност на неуспешна администрация беше изложена на показ тази вечер“, заяви адвокатът на Монтгомъри, Кели Хенри в изявление. „Всички, които са участвали в екзекуцията на Лиза Монтгомъри, трябва да изпитват срам“.

„Правителството не се спря пред нищо в усърдието си да убие тази повредена и заблудена жена“, каза Хенри. „Екзекуцията на Лиза Монтгомъри беше далеч от справедливостта“.

По време на процеса прокурорите обвиниха Монтгомъри във фалшифициране на психични заболявания, като отбелязаха, че убийството на Стинет е преднамерено и включва щателно планиране, включително онлайн проучване за това как да се направи цезарово сечение.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук