Първите доставки от ваксината на „Модерна“ пристигат у нас утре
2400-те дози ще бъдат посрещнати в склада на Бул Био Утре, 13 януари, ще пристигне първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу COVID-19, произведена от „Модерна„. Те ще бъдат доставени в склада на Бул Био, съобщиха от здравното министерство.  Ваксината на „Модерна“ е втората, която Европейската агенция по лекарствата одобри за прилагане в ЕС. Първата ваксина, която […]

2400-те дози ще бъдат посрещнати в склада на Бул Био

Утре, 13 януари, ще пристигне първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу COVID-19, произведена от „Модерна„. Те ще бъдат доставени в склада на Бул Био, съобщиха от здравното министерство. 

Ваксината на „Модерна“ е втората, която Европейската агенция по лекарствата одобри за прилагане в ЕС. Първата ваксина, която агенцията одобри за прилагане в ЕС, бе ваксината на „Пфайзер“.

След това министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата маг. фармацевт Богдан Кирилов и председателят на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов ще дадат брифинг за медиите.

Американската лаборатория „Модерна“ съобщи вчера, че е започнала доставките на своята ваксина срещу COVID-19 в Европа. Всички пратки за ЕС и Европейското икономическо пространство ще се изпълняват от швейцарска логистична компания.

Дистрибуцията в целия Европейски съюз е едно от най-големите предизвикателства, пред които се е изправяла Модерна„, каза Дан Стейнър, вицепрезидент на компанията.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук