Предлагат риболовът от лодка да е платен, от брега – без пари
Общинските водоеми да са безплатни, предлага депутат от „Обединени патриоти” Любителите рибари да могат да ловят в Черно море от брега без билет, но ако е от лодка, да се изисква заплащането на такъв. Това предлага депутатът от “Обединени патриоти” Йордан Апостолов като промяна в Закона за рибарството и аквакултурите, пише вестник 24 часа. Преди […]

Общинските водоеми да са безплатни, предлага депутат от „Обединени патриоти”

Любителите рибари да могат да ловят в Черно море от брега без билет, но ако е от лодка, да се изисква заплащането на такъв. Това предлага депутатът от “Обединени патриоти” Йордан Апостолов като промяна в Закона за рибарството и аквакултурите, пише вестник 24 часа.

Преди месец с поправка в закона беше предложено да се въведе риболовен билет за морето, какъвто има за сладководните водоеми в страната. Цената на време е 25 лева за година и 15 лв. за 6 месеца, като за децата и пенсионерите има намаление.

Идеята обаче породи недоволство сред рибари и депутатите предложиха риболовът в морето все пак да остане безплатен. Промяната дойде от земеделското министерство с мотива, че морето е единственият воден обект, за който не е нужен валиден риболовен билет за любителите.

Промяната целеше да направи равнопоставени рибарите във вътрешните водоеми в страната и тези в Черно море и билетът, който се издава за вътрешните водоеми, да важи и за морето. Освен това сред мотивите на ведомството беше, че липсвали данни за улова в Черно море.

Апостолов предлага още, ако водният обект е общинска собственост, да няма риболовен билет и общините да определят правилата. Друго негово предложение е за водоеми, където има само платен риболов, също да не се иска билет.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук