Патриотите бойкотират консултациите при Румен Радев
Всички парламентарни партии без патриотите отиват при президента Парламентарно представените партии са поканени днес от президента Румен Радев на консултации за организацията на предстоящите парламентарни избори. Малкият коалиционен партньор в управлението „Обединени патриоти“ вече обяви, че няма да приемат поканата на държавния глава, тъй като смятали консултациите за безпредметни. „Тези консултации трябваше да бъдат направени […]

Всички парламентарни партии без патриотите отиват при президента

Парламентарно представените партии са поканени днес от президента Румен Радев на консултации за организацията на предстоящите парламентарни избори.

Малкият коалиционен партньор в управлението „Обединени патриоти“ вече обяви, че няма да приемат поканата на държавния глава, тъй като смятали консултациите за безпредметни.

„Тези консултации трябваше да бъдат направени преди той публично да оповести датата 28 март. Ако има дебат, той трябва да бъде на тема – не самата дата за провеждане на изборите, а по-скоро промени в правилата за провеждане на избори в условията на пандемия“, каза Борис Ячев от формацията пред БНР.

Първи на „Дондуков“ 2 са от партия ГЕРБ. На срещата ще отиде вицепремиерът Томислав Дончев.

Корнелия Нинова ще представлява БСП. След тях са срещите с ДПС и Марешката партия „Воля„. Аптекарско-бензанджийския бизнесмен обясни, че щял да иде при Радев, за да чуе аргументите за датата 28 март, както и другите аргументи, с които сега се опитва да отложи изборите. След това партията му щяла да излезе с официална позиция.

Последната парламентарно представена партия, с която държавният глава ще се срещне е „Атака“.

Това, което президентът ще постави пред партиите, са необходимите законодателни промени, които да осигурят правото на глас на карантинираните българи; въвеждане на гласуване по пощата за сънародниците ни зад граница и регламентиране на видеонаблюдение при преброяването на бюлетините.

Тези теми срещат широко одобрение след проведените до момента разговори при президента с кметовете на общини, сънародниците ни в чужбина и извънпарламентарните партии.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук