От днес ваксинират медиците в Кърджали
От днес започва ваксиниране на заявилите желание медицински служители от област Кърджали. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев, цитиран от БТА. Той уточни, че желаещите в сферата на здравеоопазването от региона до момента са над 500, но на този етап ще бъдат ваксинирани 215, като 15 са лични лекари. Пристигналите вчера ваксини също […]

От днес започва ваксиниране на заявилите желание медицински служители от област Кърджали. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев, цитиран от БТА.

Той уточни, че желаещите в сферата на здравеоопазването от региона до момента са над 500, но на този етап ще бъдат ваксинирани 215, като 15 са лични лекари. Пристигналите вчера ваксини също са над 500, но половината от тях ще бъдат запазени за втория прием на инжектиралите се днес и утре. Тази сутрин те са били раздадени на лечебните заведения в Ардино, Момчилград, Кирково, Кърджали и една част – оставени в самата здравна инспекция.

Д-р Кирчев каза също, че до седмица се очакват още ваксини, предназначени за останалите медицински служители, изявили желание, както и за записалите се от сферата на образованието и служители от социални домове. По последни данни, техният брой в област Кърджали надхвърля 400, каза още директорът на РЗИ в Кърджали.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук