Марешки: Да ни дадат проекта за държаните бензиностанции, България ще стане „тигърът“ на Европа
Не се натискам да вляза в парламента, но ще е добре за българските граждани „Президентът Румен Радев се обиди, защото му казах истината в очите. Тези консултации са много закъснели“, заяви лидерът на партия „ВОЛЯ“ Веселин Марешки в предаването „Лице в лице“. По-рано през деня на консултациите при президента за провеждането на парламентарните избори, Веселин […]

Не се натискам да вляза в парламента, но ще е добре за българските граждани

Президентът Румен Радев се обиди, защото му казах истината в очите. Тези консултации са много закъснели“, заяви лидерът на партия „ВОЛЯВеселин Марешки в предаването „Лице в лице“.

По-рано през деня на консултациите при президента за провеждането на парламентарните избори, Веселин Марешки и Румен Радев си размениха остри реплики.

Мандатът на Румен Радев е провал, ще го изгонят с камъни

Румен Радев прилича на оня варненския кмет, който ме победи на балотажа с малко, но варненци го изгониха с камъни, същата ще е съдбата и на Румен Радев, и него ще го изгонят с камъни“ ,заяви Марешки.

Казах му, че консултациите му са безвъзвратно закъснели 13 дни преди да трябва да обяви датата за гласуване. Това е израз на страх и некомпетентност. Не знаем кой му дърпа конците. Това е опит за пиар„, смята лидерът на „ВОЛЯ“.

Ще запомним мандата му с това, че въпреки надеждите на милиони българи да покаже далаверите на политиците, не направи нищо“, каза Марешки.

Според лидера на „ВОЛЯ“ с призива „Мутри, вън“ Радев е допуснал именно мутрите в протести и е изгонил обикновените и свестни хора от площада. По думите ми президентът действа така, че отново тези хора да спечелят изборите.

Марешки смята, че Радев не е засегнал важни теми като „гласуването на неграмотните, което е голям проблем“, а също така при управлението не е обърнал внимание на „картела при горивата“, за който не казал нито дума.

Лидерът на „ВОЛЯ“ заяви, че още през 2017 г. е предлагал видеонаблюдение на изборния процес, а през 2018 г. въвеждане на електронно дистанционно гласуване, но сега е твърде късно за такива промени в изборния закон.

Ако всички тези хора ме бяха подкрепили през 2017 г., сега щяхме да имаме видеонаблюдение. Ако всички тези хора ме бяха подкрепили за дистанционно електронно гласуване – две елементарни мерки, които решават всички проблеми на изборния процес за различни органи на власт“, каза Марешки.

Българите в чужбина ще гласуват както и досега. И на 28 март, и на 15 април ситуацията в държавите с пълен „локдаун“ ще е еднаква„, допълни още политикът.

Марешки заяви, че има пълно доверие на ЦИК за изборния процес.

Дадохме шанс на хората, които искаха това правителство да изкара мандата си, а сега искаме да дадем шанс на всички хора, които не харесват това управление, да го покажат на първата възможна дата – 28 март“, заяви лидерът на „ВОЛЯ“.

Мандатът на Радев е пълен провал. Ако трябва да поставя оценка на мандата на управляващите, то тя ще е 4 и половина. Има неща, които си вършат добре. Оценката обаче ще им я дадат българските граждани“, коментира Марешки.

Не се натискам да вляза в парламента, но ще е добре за българските граждани

Не се натискам да влизам в следващия парламент. Знам, че като вляза, ще е по-добре за българските граждани. Виждаме как стари муцуни се представят за нови и с бели дрехи. Социолозите им надуват гласовете, но това не е така. Ние сме единствените, които сме нови и не сме участвали в управлението“, заяви Марешки.

Нека само да ни дадат проекта за държавните бензиностанции, за една година ще залеем страната и хората ще благоденстват. Не ни дават шанс, защото ние имаме друго темпо“, каза политикът.

Ние нямаше да влезем в никакво управление, ако не бяха приели идеята ни за социални бензиностанции… То не е социални, а за нормални бензиностанции. Това би тласнало държавата и би ни направило не „тигъра“ на Балканите, а „тигъра“ в Европа и всички отстрани ще цъкат с език и ще се чудят какво се случва“, каза Марешки.

По думите му у нас продължава да действа картел за горивата и „фармацевтична мафия“, защото „институциите се поддават на изкушения“.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук