Любо Кольовски: Общините на ГЕРБ са пренаселени с некадърници
Този примитивен екземпляр Бойко наистина е толкова неадекватен, че дори не знае кой е той самия! Бойко не си мери приказките и не знае кога трябва да спре глупашките си изблици. „В Трън обявиха бедствено положение, a реките около София наводниха крайни квартали. Критична е обстановката на много места в Западна България. Обявиха частично бедствено […]

Този примитивен екземпляр Бойко наистина е толкова неадекватен, че дори не знае кой е той самия!

Бойко не си мери приказките и не знае кога трябва да спре глупашките си изблици. „В Трън обявиха бедствено положение, a реките около София наводниха крайни квартали. Критична е обстановката на много места в Западна България.

Обявиха частично бедствено положение и в Пернишко – за селата Батановци, Ярджиловци и Черна гора.

На място в Ярджиловци пристигна лично премиерът Бойко Борисов, за да проследи как се укрепват бреговете.

“Това, което трябва бързо да се направи с кметовете, направете списъци. Пазете хората да са живи и здрави, щетите ще ги покрием. Положението е тежко, затова има Фонд за бедствия и аварии. Когато няма жертви и навреме кметовете евакуират хората, материалните щети ще ги покрием. Радостното на тази ситуация е, че язовирите се пълнят. Това е добре и за посевите и в същото време за напояване и питейни нужди след това. Все пак е зима, да се радваме, че има и валежи“, коментира премиерът пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Той се обръща към хората като старшина, фатмак. Обещава, съветва, разпорежда, но се прави, че не помни бедствията в с. Бисер, Цар Калоян и още десетки пострадали от наводнения села и градове. Не помни, че и тогава причината за издавените хора и животни, материалните загуби и останалите щети бяха не дъждовете, а липсата на канализация и задръстените канализационни шахти там, където все пак има канализация, наблъсканите с боклуци дерета, скъсаните язовирни стени на водоеми с неизяснена собственост и неизвестни отговорности, „случайните“ изпускания на язовири и т. н. Днес ситуацията се повтаря, потретва и почетвъртва за сетен път. Защото държавата на ГЕРБ и общините на ГЕРБ са пренаселени с тъпанари и некадърници.

Любо Кольовски

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук