Лекари в Пазарджик спасиха 2-годишно дете, погълнало ключодържател
Момченцето е извадило късмет, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята Дете на 2 години и два месеца е спасено от лекари от МБАЛ – Пазарджик, след като погълнало играчка-ключодържател от пакет с кроки. Това съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение. На 11 януари около 18 часа момченцето е докарано в Спешно отделение […]

Момченцето е извадило късмет, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята

Дете на 2 години и два месеца е спасено от лекари от МБАЛПазарджик, след като погълнало играчка-ключодържател от пакет с кроки.

Това съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение.

На 11 януари около 18 часа момченцето е докарано в Спешно отделение от родителите си от Велинград. От рентгеновата снимка, която носели станало ясно, че в хранопровода на детето е попаднало чуждо тяло.

След направените изследвания и консултации със специалист, то е насочено към УНГ отделението. Наложило се е да бъде извършена спешна операция по изваждане на предмета заради симптоми на дихателна недостатъчност на момчето, седем часа след неговото поглъщане.

Д-р Владимир Атанасов извършва успешно операцията в екип с медицинска сестра Ваня Райчева, анестезиологът д-р Димитър Иванов и анестезиологичната сестра Нели Славова.

Детето е имало късмет, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята, защото последиците можеха да са фатални„, коментира началникът на ОАИЛ д-р Димитър Иванов. Той апелира родителите да бъдат внимателни при закупуването на царевични пръчки с играчка.

Според него е недопуснимо и опасно да се дават без надзор в ръцете на малки деца. Малкото момченце е изписано тази сутрин от УНГ отделението на МБАЛПазарджик, а лекарите се надяват подобни случаи да бъдат изключение.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук