Карадайъ настоя да чуе логиката на президента, с която той ще определи датата на изборите
Започнаха консултациите на президента Румен Радев с ДПС. С общи усилия да има просперитет в страната, бяха първите думи на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Заедно с него са заместниците му: Йордан Цонев и Хамид Хамидов. Карадайъ настоя да се гарантират правата на българските гражани в страната и извън страната. За машинното гласуване – той […]

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с ДПС.

С общи усилия да има просперитет в страната, бяха първите думи на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Заедно с него са заместниците му: Йордан Цонев и Хамид Хамидов.

Карадайъ настоя да се гарантират правата на българските гражани в страната и извън страната.

За машинното гласуване – той припомни за проблемите, които има досега в изборите и които с машините могат да се избегнат, за което ДПС са продупреждавали:

– големият брой недействителни гласове,

– да се ограничи субективният елемент в броенето на гласовете,

– огромният брой сгрешени и надраскани секционни протоколи, които допълнително ерозират доверието в резултата от изборите.

Тези предупреждения на ДПС досега не са били чути, каза Карадайъ, като подчерта, че сега пък ще се смесва машинно и хартиено отчитане на гласуването, което ще доведе до още по-голямо недоверие към вота.

На срещата има над 20 медии, каза Радев.

За нас има и един партиен проблем за провежане на избори в условия на пандемия. Нашата кампания не разчита на медии, тя се води очи в очи, лице в лице, от врата на врата и в условия на пандемия трябва да намерим подхода и начина за провеждане на предизборна кампания, защото не разчитаме на медии.

Карадайъ настоя да чуе логиката на президента, с която той ще определи датата на изборите. Никой не може да каже как ще се развива пандемията, а основната отговорност за провеждането на изборите е на изпълнителната власт, каза той.

Аз разглеждам готовността за изборите в два аспекта – готовността на партиите и готовността на администрацията. От здравния протокол ще зависи как ще бъде гарантирана прозрачността на вота, отговори Радев, който подчерта, че към този момент въпреки настояванията му, не е получил здравния потокол от изпълниелната власт.

Ще се постарая по най-бързия начин да отговоря датата на изборите, обеща той.

 

 

 

Очаквайте подробности!

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук