Емил Димитров: Мисля, че язовир „Студена“ е източен преди Нено Димов
„Е, заради такива репортажи не идвам в телевизията“, заяви пред бТВ Емил Димитров, министър на околната среда и водите, недоволен от излъчен от телевизията материал, че язовир „Студена“ изпуска вода, който прие като обвинение, че той е причинил наводненията. „Ако го оставим наполовина пълен, ще кажете, че сме оставили града без вода. Има си разчети, […]

„Е, заради такива репортажи не идвам в телевизията“, заяви пред бТВ Емил Димитров, министър на околната среда и водите, недоволен от излъчен от телевизията материал, че язовир „Студена“ изпуска вода, който прие като обвинение, че той е причинил наводненията.

„Ако го оставим наполовина пълен, ще кажете, че сме оставили града без вода. Има си разчети, колко поема язовирът, колко трябва да изпускаме. В следващите 14 дни пак ще изпускаме по 4-5 кубика. Хората не са застрашени“, категоричен беше той.

Според него, река Конска сега приличала на Дунава и тя наводнила селата по течението.

„Дойде страшно много дъжд, това е, язовирът изигра ролята на буфер“, повтори той.

По думите на министър Димитров, Перник има достатъчно вода за година и половина.

„Мисля, че язовирът е източен преди Нено Димов, но не искам да влизам в такива предположения“, отговори той на въпрос кой е виновен за водната криза в Перник.

Димитров уточни, че МОСВ отговаря само за 52 язовира от обща над 2000 в страната.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук