Европейската комисия подготвя споразумение за осма ваксина
Европейската комисия е приключила предварителните преговори за сключване на споразумение за доставка на ваксини срещу COVID, произведени от „Валнева“ (Valneva), съобщиха от Брюксел, цитирани от БТА. Комисията отбелязва, че ваксината на този производител се основава на технология, използвана от близо 70 години. Възможно е тази година ЕС да получи доставки на до 60 милиона такива […]

Европейската комисия е приключила предварителните преговори за сключване на споразумение за доставка на ваксини срещу COVID, произведени от „Валнева“ (Valneva), съобщиха от Брюксел, цитирани от БТА.

Комисията отбелязва, че ваксината на този производител се основава на технология, използвана от близо 70 години. Възможно е тази година ЕС да получи доставки на до 60 милиона такива ваксини, се пояснява в съобщението.

Досега ЕК сключи предварителни споразумения за доставка на ваксини с „Пфайзер“, „Модерна“, „АстраЗенека“, „Санофи“, „Янсен“, „КюрВак“.
Финализирани са и преговорите с производителя на ваксини „Новавакс“, съобщават от Комисията.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви: „Продължаващата пандемия на COVID-19 в Европа и по света прави по-важно от всякога всички държави-членки да имат достъп до възможно най-широкото портфолио от ваксини. Днешната стъпка към постигане на споразумение с „Валнева“ допълва портфолиото от ваксини на ЕС и демонстрира ангажимента на Комисията да намери трайно решение на пандемията. „

Ваксините на първите две лаборатории вече са разрешени за приложение в ЕС, а по-рано днес Европейската агенция по лекарствата уточни, че на 29 януари може да одобри ваксината на „АстраЗенека“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук