Димитър Николов: Ако не се налага, не пътувайте към Созопол! Използвайте обходни пътища
Използвайте обходни пътища към Созопол. Ако не се налага, не пътувайте в тази посока.  Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов във „Фейсбук“ страницата си. „Основният път е затворен за движение, тъй като заради интензивните валежи са прелеели големи количества вода на платното.“,  посочи кметът на Бургас. Движението е отклонено още от кв. „Крайморие“. Достъпът до хижа […]

Използвайте обходни пътища към Созопол. Ако не се налага, не пътувайте в тази посока.  Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов във „Фейсбук“ страницата си.

„Основният път е затворен за движение, тъй като заради интензивните валежи са прелеели големи количества вода на платното.“,  посочи кметът на Бургас.

Движението е отклонено още от кв. „Крайморие“. Достъпът до хижа „Странджа“ също е възпрепятстван.

Вследствие на интензивните валежи реките Отманлийска, Изворска и Маринка излязоха от коритата си, съобщи Димитър Николов.

„Нивата им са в червената зона и се следят отрано тази сутрин, когато датчиците на Информационната системата за управление на водите и риска от наводнения на територията на община Бургас индикираха опасно покачване. Продължаваме да следим ситуацията и на място на проблемните точки“, заяви кметът на Бургас.

По думите му най-критично е положението във в.с. „Черниците“, където още сутринта бяха евакуирани хора. Контролирано се източва язовир „Хур дере“. Нивото му стигна застрашителните 94 см. при максимални 100.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук