В Благоевградско не са виждали такива наводнения от 61-ва година
Река Струма преля и наводни къщи Река Струма преля и наводни къщи край Благоевград. Места също излезе от коритото си и заля стотици декари обработваеми площи и къщи в долното си течение. Свлачище затвори за часове пътя между Банско и Гоце Делчев. За щастие, пострадали хора няма, нанесените материални щети обаче са огромни, съобщи Bulgaria On Air. […]

Река Струма преля и наводни къщи

Река Струма преля и наводни къщи край Благоевград. Места също излезе от коритото си и заля стотици декари обработваеми площи и къщи в долното си течение. Свлачище затвори за часове пътя между Банско и Гоце Делчев.

За щастие, пострадали хора няма, нанесените материални щети обаче са огромни, съобщи Bulgaria On Air.

От четири денонощия дъждът в Благоевградско почти не е спирал. Нивата на реките Струма и Места се покачиха драстично и заляха къщи и дворове. Множество обработваеми площи също са под вода.

Такава голяма вода беше през 61-ва или 62-ра година. Има много залети ниви„, коментира Атанас Радулов.

Георги, който е на 55 години, коментира, че никога през живота си не е виждал по този начин реката.

Рафтинг центърът край Симитли също е под вода.

Сутринта към 06:00 ч. прехвърли дигата. Щетите тепърва ще ги изчислим, когато започнем да чистим и оправяме, но нашите щети ще ги преживеем, защото при нас има екипировка, която ще се изпере и изчисти, но хората, които ги заля, те ще са по- зле от нас„, коментира Станимир Станимиров.

Лошото време доведе и до свличане на скална маса и в Кресненското дефиле. По късно през деня свлачище затвори за часове и пътя между Банско и Гоце Делчев.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук