Пентагонът с данни за терористични заплахи преди и по време на встъпването в длъжност на Байдън
Заведени са най-малко 25 дела за вътрешен тероризъм заради щурма на Капитолия от привърженици на президента Доналд Тръмп на 6 януари. Това заяви демократът Джейсън Кроу, който е член на Комисията за въоръжените сили на Камарата на представителите, предаде БНР. Кроу се позова на информация на секретаря на армията Райън Макарти. Според Макарти Пентагонът има […]

Заведени са най-малко 25 дела за вътрешен тероризъм заради щурма на Капитолия от привърженици на президента Доналд Тръмп на 6 януари. Това заяви демократът Джейсън Кроу, който е член на Комисията за въоръжените сили на Камарата на представителите, предаде БНР.

Кроу се позова на информация на секретаря на армията Райън Макарти. Според Макарти Пентагонът има данни за възможни заплахи от потенциални терористи в дните преди и по време на встъпването в длъжност на Джо Байдън.

Днес демократите от Камарата на представителите ще се опитат да стартират процедурата за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщи членът на Камарата Тед Лию. Лию посочи в Туитър, че сега има 180 поддръжници за нов законов текст за импийчмънт след атаката срещу Капитолия в сряда, извършена от поддръжници на Тръмп.

Същевременно полицията във Вашингтон публикува списъци със 736 души, обвинени във връзка с протестите от 6 януари 2021 г. и проникването в Капитолия. Гражданите са обвинени в организиране на безредици и подбуждане към бунтове, насилие над полицейски служители, неспазване на полицейски час, прекъсване на полицейски линии (огради), влизане на частна територия, притежание на нерегистрирани оръжия, заплахи с насилие, повреждане на имущество, грабеж или опит за грабеж, непристойни действия, уриниране на обществено място, заплахи за отвличане или увреждане на човек и др.


Тръмп нареди да се спуснат знамена над правителствените сгради в САЩ и в чужбина до 13 януари: „В знак на почит към службата и саможертвата на американските полицейски служители от Капитолия Брайън Сикнич и Хауърд Либенгуд, както и на всички полицейски и правоприлагащи служители на Капитолия в страната“.

Сикнич загина при безредици на Капитолия, но полицията не е посочила още конкретната причина за смъртта му. Според NBC, Либенгуд се е самоубил в събота.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук