Османи опроверга Каракачанов: Няма никакъв анекс с 12 точки
Няма никакъв анекс от 12 точки, категоричен е македонският външен министър Буяр Османи, който даде интервю пред местната „ТВ 21“ по повод думите на българския вицепремиер, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, че съществува такъв документ и че, ако Скопие го подпише, има големи шансове да получи дата за начало на преговорите […]

Няма никакъв анекс от 12 точки, категоричен е македонският външен министър Буяр Османи, който даде интервю пред местната „ТВ 21“ по повод думите на българския вицепремиер, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, че съществува такъв документ и че, ако Скопие го подпише, има големи шансове да получи дата за начало на преговорите за членство в Европейския съюз още в началото на януари или февруари.

Наличието на Анекс от 12 точки, лансиран от Каракачанов, стана повод за критики от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, докато управляващия СДСМ отрича подобно нещо, като обяснява, че съществува само План за действие за прилагане на Договора за добросъседство.

През последните няколко дни Министерството на външните работи на РСМ подчерта постоянния обмен на мнения, идеи и възгледи с България.

„Двете страни често споделят своите предложения и виждания, в които посочват и обясняват позициите. Последният от поредицата е Планът за действие за изпълнение на задълженията от Договора за приятелство от 2017 г., който е предложение от нас, и за който очакваме да получим отговор и/или забележки и предложения от Република България“, съобщиха от Министерството на външните работи.

Източник: Агенция „Фокус“

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук