Западна България е под вода
В Трън вече е обявено бедствено положение Прогнозата за опасно време се оправда. Обилните дъждове вече нанесоха много щети в Западна България. В Трън вече е обявено бедствено положение. Река Ерма е излязла от коритото си и е наводнила къщи и дворове. Не се съобщава за пострадали хора или животни. „Имаме залети дворни места, плюс […]

В Трън вече е обявено бедствено положение

Прогнозата за опасно време се оправда. Обилните дъждове вече нанесоха много щети в Западна България.

В Трън вече е обявено бедствено положение. Река Ерма е излязла от коритото си и е наводнила къщи и дворове. Не се съобщава за пострадали хора или животни.

„Имаме залети дворни места, плюс една къща. Дворът на училището също, но учебният процес продължава нормално. Няма пострадали хора. За момента отводняваме мазетата. При нас продължава да вали“, обясни кметът на Трън Цветислава Цветкова, цитирана от bTV.

В Костинброд и Сливница има залети пътища, отнесени мостове, наводнени дворове и къщи.

Заради обилните валежи преля и реката под железопътния мост между Нови Искър и Курило. Има опасност от заливане на къщите в Мрамор и Требич. Язовирът край село Петърч прелива.

Реката в село Калотина е преляла и е откъснала един от кварталите в населеното място. Залети се дворове и къщи. Отводняват се мазета и приземни етажи.

Водоемът застрашително е покачил нивото си. Пожарникари и полицаи са спасили възрастна и трудноподвижна жена от буйните води.

Остава усложнена обстановката в София-област. Проблеми има и в района на Годеч. Полицията и пожарната са получили над 200 сигнала за паднали дървета и камъни край Искърското дефиле.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук