Експерт на СЗО обяви: Местата за събиране на прилепи са най-вероятният източник на Ковид-19
Местата за събиране на прилепите са най-вероятният източник на произхода на COVID-19, каза Марион Купманс от международна експертна група на Световната здравна организация, пътуваща до Китай за изследване на произхода на вируса. „Разбира се, има версии откъде идва вирусът, най-вероятно това са местата, където се събират прилепи“, каза Коопманс в интервю за CGTN. В понеделник […]

Местата за събиране на прилепите са най-вероятният източник на произхода на COVID-19, каза Марион Купманс от международна експертна група на Световната здравна организация, пътуваща до Китай за изследване на произхода на вируса.

„Разбира се, има версии откъде идва вирусът, най-вероятно това са местата, където се събират прилепи“, каза Коопманс в интервю за CGTN.

В понеделник Държавният комитет по здравеопазване на КНР съобщи, че делегация от експерти на СЗО ще пристигне в Китай на 14 януари.

Те ще изследват произхода на новия коронавирус. Групата включва представители от Япония, Катар, САЩ, Германия, Виетнам, Австралия, Холандия, Великобритания и Дания.

От името на Русия групата се представлява от Владимир Дедков, заместник-директор по научните изследвания в Санкт-Петербургския изследователски институт по епидемиология и микробиология на името на Пастьор.

Прилепите са главните заподозрени за възникването на новия коронавирус, според експерти на СЗО.

Източник: Дарикнюз

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук