Брекзит лишава музикантите от свобода на придвижване по време на турнетата им
Едно от нежелателните последствия от Брекзит- музикантите няма да могат свободно да се придвижват по време на турнетата си от Обединеното кралство до страните от Европейския съюз, предава Франс прес. Това се дължи на факта ,че не бе постигнато съгласие в тази насока при преговорите между Лондон и Брюксел. Ограниченията при пътуванията предизвикаха вълна от […]

Едно от нежелателните последствия от Брекзит- музикантите няма да могат свободно да се придвижват по време на турнетата си от Обединеното кралство до страните от Европейския съюз, предава Франс прес.

Това се дължи на факта ,че не бе постигнато съгласие в тази насока при преговорите между Лондон и Брюксел. Ограниченията при пътуванията предизвикаха вълна от възмущение от страна на музикантите – от Том Йорк до Дуа Липа.

От „Даунинг стрийт“ увериха, че са направили всичко възможно да се постигне договореност за временните бизнес пътувания, които биха обхванали и турнетата на музикантите. Но Евросъюзът бил отказал, твърди говорителят на британския премиер Борис Джонсън.

По-рано в.“Индипендънт“ писа, че именно Лондон е отказал стандартното предложение на ЕС да не бъде изискана виза в рамките на три месеца за артисти и творци, цитирайки източник от Брюксел.

Сега реалността е такава, че от 1 януари беше преустановено свободното придвижване между Обединеното кралство и ЕС и за подобно пътуване вече се изисква индивидуална виза, преди посещението на която и да е страна от ЕС. Това ще вкара музикантите в допълнителни разходи.

Петиция до британското правителство за безвизов режим за всички професионални музиканти и творци събра над 274 хиляди подписа. Сред подкрепилите я фигурираха имената на Луис Томлинсън от групата „Уан дайрекшън“, Том Йорк от „Рейдиохед“, Дуа Липа и др.Любимците на публиката призоваха феновете си и та да подкрепят безвизовата инициатива.

Източник: Dnews.bg

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук