Христо Иванов: Главното общо предприятие на Борисов и Пеевски се нарича Иван Гешев
„Главното общо предприятие на Борисов и Пеевски се нарича Иван Гешев“, заяви Христо Иванов, лидер на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ пред БНР. По думите му темата за връзката между премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски е била водеща за „безпрецедентните протести“ през лятото и „безпрецедентните мнозинства“, които са подкрепили […]

„Главното общо предприятие на Борисов и Пеевски се нарича Иван Гешев“, заяви Христо Иванов, лидер на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ пред БНР.

По думите му темата за връзката между премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски е била водеща за „безпрецедентните протести“ през лятото и „безпрецедентните мнозинства“, които са подкрепили демонстрациите срещу правителството и главния прокурор:

България никога няма да има здрави институции, никога няма да има адекватни доходи и адекватен на своя потенциал растеж, ако от нея продължава да се крадат по 10 млрд. лева на година, каквито изчисления са правили експертни групи за размерите на корупцията в страната. … Спирането на сараевския модел на обсебване и кражба ще спре това“

Иванов беше категоричен, че ефективна и независима прокуратура ще направи невъзможно „следващи Доган и Пеевски да възникнат“:

Която не просто да разследва Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това са хора, които са поставени над закона. Прокуратурата е ключовата причина, защото тя е господар на наказателния процес, инициатор“, уточни той и добави, че ако главният прокурор не се казва Иван Гешев, това не се променя автоматично:

Но започва да се променя, защото за първи път се вижда, че над него има едно нещо, което се казва: „Национален суверенитет на българските граждани, които искат да наложат законност“.

Когато гражданите видят, че някой понесе отговорност за това, че покрива българската мафия, защото това е длъжностната характеристика на главния прокурор, в частност Иван Гешев, в неписаната конституция на българската мафиотизирана държава, тогава всички надолу по веригата ще започнат да си правят изводи, че има закон„.

Христо Иванов подчерта, че всички политически формации, които ще се явят на предстоящите избори, трябва да застанат пред гражданите и да поемат ангажимент да бъде уволнен главният прокурор Иван Гешев.

„Демократична България“ със сигурност ще бъде представена в следващия парламент и е ключов фактор във формирането на дневния ред, защото произвеждаме действия“, заяви лидерът на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“. Според него формацията ще бъде незаобиколим фактор в бъдещото Народно събрание.

Имаме повече подготвени хора дори от партия като БСП“, каза той и добави, че значимостта на „Демократична България“ следва от способността им да принуждават политическата класа да отговаря на предизвикателствата, които им поставят, и даде пример с акцията им на „Росенец“:

Стигнахме до „Росенец“, когато кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ, че там има път, който не води до никъде. Ние се появихме на плажа на „Росенец“, за да покажем, че път има и той води до обществена собственост – плаж, до който всеки български гражданин трябва да има достъп“

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук