Протестен митинг в Прага срещу ограниченията заради пандемията
Стотици демонстранти се събраха днес на централния площад „Старе место“ в Прага, за да протестират срещу ограниченията заради пандемията от коронавирус, които наскоро бяха продължени, предават ДПА и БТА. Според полицията участниците в протеста са били 2000, а според организаторите – 5000. Повечето от демонстрантите не носеха предпазни маски и не спазваха дистанция помежду си. […]

Стотици демонстранти се събраха днес на централния площад „Старе место“ в Прага, за да протестират срещу ограниченията заради пандемията от коронавирус, които наскоро бяха продължени, предават ДПА и БТА.

Според полицията участниците в протеста са били 2000, а според организаторите – 5000.

Повечето от демонстрантите не носеха предпазни маски и не спазваха дистанция помежду си. Те издигнаха чешки знамена и плакати с надпис: „Стоп на корона-терора“ и „Стоп на Ковид тиранията“. В дневния ред на събитието бяха предвидени изказвания на представители на хотелиерския и ресторантьорския сектор, фитнес треньори и браншови синдикати. Сред ораторите бе и бившият президент Вацлав Клаус.

В четвъртък Чехия удължи срока на карантинните мерки за борба с разпространението на коронавируса до 22 януари. По силата на действащите понастоящем карантинни правила е забранено събирането на повече от двама души на едно обществено място. В Чехия е в сила вечерен час от 21 ч. до 5 ч. на следващата сутрин.

По-рано днес президентът Милош Земан призова сънародниците си да бъдат търпеливи и да спазват въведените мерки, за да се спре разпространението на коронавируса.

До вчера ваксинираните срещу Ковид-19 в Чехия бяха 40 000. Самият Земан, който е на 76 години и страда от диабет и невропатия, вероятно ще бъде ваксиниран след около седмица.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук