Големи дупки се отвориха в земята край хърватския град Петриня след силното земетресение (ВИДЕО)
След земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер, което удари хърватския град Петриня преди Нова година и взе 7 жертви, в земята в района са се образували дупки, най-голямата от които в село Меченчани, собщават хърватските медии и публикуват фотографии. Дупката, широка около 20 метра и дълбока най-малко пет метра, продължава да се разширява. Тя се […]

След земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер, което удари хърватския град Петриня преди Нова година и взе 7 жертви, в земята в района са се образували дупки, най-голямата от които в село Меченчани, собщават хърватските медии и публикуват фотографии.

Дупката, широка около 20 метра и дълбока най-малко пет метра, продължава да се разширява. Тя се намира в нива, оградена е и след геоложки проучвания ще бъде взето решение за евентуалното й саниране.

Дупките в района са около 30, някои от които са близо до къщи. Предстои районът да бъде сниман с дронове, за да се установи има ли още дупки.

В 22.30 часа местно време снощи нов трус с магнитуд 4,5 по Рихтер удари Бания с епицентър 15 км югозападно от Сисак. Земетресението бе усетено в Петриня, Глина, Сисак, Велика Горица и Загреб. Всеки нов трус доразрушава силно повредените сгради и увеличава броя на големите дупки в района.

Кметът на Петриня отново призова жителите на центъра на града да го напуснат, защото е опасно да останат в къщите.

Сеизмолозите очакват да продължат земетресенията с магнитуд над 4 по Рихтер. През последните дни в района са регистрирани над 500 труса.

Източник: БТА

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук