Германската полиция усили охраната на Бундестага след щурма на Капитолия
Полицията в германската столица засили охраната на сградата на Бундестага след размириците във Вашингтон. Това съобщи вестник Bild am Sonntag с позоваване на съдържанието на писмо, изпратено от председателя на Бундестага Волфганг Шойбле до германските депутати, предават TACC и Агенция „Фокус“. В документа се казва, че „държавната полиция в Берлин вече е увеличила присъствието си […]

Полицията в германската столица засили охраната на сградата на Бундестага след размириците във Вашингтон. Това съобщи вестник Bild am Sonntag с позоваване на съдържанието на писмо, изпратено от председателя на Бундестага Волфганг Шойбле до германските депутати, предават TACC и Агенция „Фокус“.

В документа се казва, че „държавната полиция в Берлин вече е увеличила присъствието си в района на сградата на парламента“.

Шойбле казва в писмото, че е поискал от германското външно министерство да представи доклад за събитията във Вашингтон. Той казва също, че ще обсъди с федералните и регионалните власти какви изводи трябва да се направят, за да се осигури подходяща защита на Бундестага, пише вестникът.

По-рано берлинската полиция потвърди, че на фона на щурма на Капитолия във Вашингтон са взети мерки за защита на важни съоръжения в германската столица, като Бундестага и американското посолство.

Дискусиите за укрепване на отбраната на Бундестага, независимо от вълненията във Вашингтон, продължават в Германия от няколко месеца. През август 2020 г. противници на мерките за борба с коронавируса в Германия по време на демонстрация преминаха зад оградата пред сградата на германския парламент и се изкачиха на стъпалата му.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук