КАТ: Не се доверявайте на приложенията за радари
„Приложенията, които подсказват къде има камера с радар на КАТ, не са непременно лоши – те оказват и превантивен ефект“ Това каза днес на брифинг Николай Крушарски от ГД „Национална полиция“, макар да призна, че сериозен анализ не е правен, пише Клуб Z . КАТ предупреди водачите  за настъпващото влошаване на времето и в рамките на това […]

„Приложенията, които подсказват къде има камера с радар на КАТ, не са непременно лоши – те оказват и превантивен ефект“

Това каза днес на брифинг Николай Крушарски от ГД „Национална полиция“, макар да призна, че сериозен анализ не е правен, пише Клуб Z . КАТ предупреди водачите  за настъпващото влошаване на времето и в рамките на това бе зададен и журналистически въпрос – какво смятат там за приложенията, чрез които се обменя информация.

„Искам да кажа, че за празничните дни са установени нед 33 000 нарушения за превишена скорост – до 3 януари. Нека водачите не се доверяват изцяло на тези приложения, следейки на конкретното място, че се контролира – да намалят скоростта и впоследствие да нарушат скоростните режими“, препоръча Крушарски.

Повод за брифинга бе, че от тази вечер и следващите няколко дни според синоптиците се очакват настъпване на истински зимни условия. От днес и утре се очакват валежи от дъжд, които ще преминават в сняг.

Инспекторът апелира хората да предвидят условията, при които шофират и „да се пренастроят психически“ – да са внимателни, да спазват необходимата дистанция, тъй като до момента на практика нямаше дни с лошо време.

От КАТ обещават, че идеята е „предимно да окажат превантивен ефект, като ги информират“ – не толкова да санкционират.

Контролът ще е „във всяка една точка на държавата“ – ще се използват технически средства, а при явни нарушения водачите ще бъдат спирани, обеща обаче Крушарски. Най-опасни са планинските участъци – проходите, както и автомагистралите, допълни той.

Паралелно с него „отчет“ на инцидентите с пиротехника по празниците направи Иван Игнатов от КОС. По думите му органите на МВР преди и по време на празниците са направили забележителните над 5800 проверки на тържища, пазари и търговски обекти.

Издадени са 676 полицейски разпореждания, 1839 предупреждения и 329 уведомителни писма, но са констатирани едва 16 нарушения – 7 свързани с нерегламентирана търговска дейност и 9 с неправомерна употреба.

Съставени са общо 12 акта.

Шефът от КОС каза, че има и 2 досъдебни производства, като едното е за известния случай в Ловеч, където жена бе простреляна в гърба.

Общо с пиротехника са станали 13 произшествия – едно на 30 декември и останалите в нощта на 31-ви срещу първи. Всичките са с наранявания, няма смъртни случаи, няма и хоспитализирани, каза полицейският шеф.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук