Има задържан по случая с починалото дете в Мездра
Имаме задържан по случая с починалото дете в Мездра, това е бащата на другото дете. Това каза директорът на ОДМВР – Враца Старши комисар Янко Янколов на брифинг по повод починалото 8-годишно дете, предаде Агенция „Фокус“. „Първо искам да изкажа съболезнования на опечаленото семейство. Малко след 17.00 часа вчера е получен сигнал в РУ – […]

Имаме задържан по случая с починалото дете в Мездра, това е бащата на другото дете. Това каза директорът на ОДМВР – Враца Старши комисар Янко Янколов на брифинг по повод починалото 8-годишно дете, предаде Агенция „Фокус“.

„Първо искам да изкажа съболезнования на опечаленото семейство. Малко след 17.00 часа вчера е получен сигнал в РУ – Мездра от дежурния в Спешна помощ в Мездра за докарано дете без жизнени функции. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия“, заяви той.

„Докладвано е на административния прокурор на Окръжната прокуратура Тодор Сираков и предприехме действия по случая. Имаме задържан. Това е бащата на другото дете. Пушката е негова. Работим по всички възможни версии“, допълни Сираков.

Две са основните версии, по които се работи за смъртта на детето в Мездра, каза административният ръководител на Окръжната прокуратура – Враца.

„По случая има образувано досъдебно производство. То е по чл. 338 ал.3 от НК. Две са основните версии, по които се работи – за причинена смърт от огнестрелно оръжие и евентуално причинена смърт от пиратка.

В момента тече аутопсия на детето. Ще бъдат назначени необходимите експертизи, които са няколко на брой и след като получим заключението им, ще имаме точен отговор за причината за смъртта“, заяви Сираков.

„Снощи беше направен оглед на местопроизшествието и са проведени разпити. Днес се прави аутопсията и ще бъдат предприети всички останали действия по разследването. Разследването е на специален надзор от Окръжна прокуратура – Враца и Апелативна прокуратура – София и ще бъдат следени всички действия във връзка с разследването“, допълни той.

Освен версия за смърт след игра с пиротехническо средство, прокурор Владимир Сираков каза, че се работи по версия за огнестрелно оръжие, което е законно притежавано, но не е държано по надлежния ред. Става ясно, че е арестуван бащата на съседското дете, с което починалото момче вчера е играл цял следобед. Ще се назначат медицински експертизи. Засега още не е ясно коя от двете версии е реалната, но везните като че ли повече клонят към пушка, която е държана по ненагледния ред.

Близки на детето споделиха пред Нова тв, че детето отишли при приятелчето си, което го поканило у тях. Изведнъж комшийката дошла и извикала: „Излезте, защото детето лежи на земята в локва кръв“. Родителите на 8-г. дете хукнали, а приятелчето му избягало вътре, когато видяло майката и бащата на починалия си авер.

Родителите взели детето и го откарали в Бърза помощ. Извършен е и оглед в дома, на семейството на приятелчето на загиналото дете. От прокуратурата заявиха, че според тях инцидентът е станал именно там, а не на улицата, където е открито тялото.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук