Заем от 26 милиона лева ще тегли ВиК – Шумен
Заем от 26 милиона одобри Общото събрание на ВиК – Шумен. Парите са за съфинансиране на дейностите по големия европейски проект за подобряване на водния сектор в Шумен. Той е по оперативна програма „Околна среда“ и е за над 125 милиона лева По него ще бъдат изградени пречиствателна станция за питейни води и довеждащ водопровод […]

Заем от 26 милиона одобри Общото събрание на ВиК – Шумен. Парите са за съфинансиране на дейностите по големия европейски проект за подобряване на водния сектор в Шумен. Той е по оперативна програма „Околна среда“ и е за над 125 милиона лева

По него ще бъдат изградени пречиствателна станция за питейни води и довеждащ водопровод от язовир „Тича“. Предвидени са и ремонти на помпени станции в Шумен и Нови пазар, предава БНР.

56% от съдружниците във водното дружество дадоха съгласие за теглене на заем от ВиКШумен, каза управителят на дружеството Жанета Панайотова.

„Фонд „Флаг“ е финансиращата организация. Единият кредит е в размер на 12.1 милиона лева. И една кредитна линия за възстановимия данък по ДДС“, посочи тя. За ДДС водното дружество ще ползва 14 милиона лева.

По думите на Жанета Панайотова, сумите ще бъдат усвоявани на траншове, за да може дружеството да се издължи пред НАП.

Съдружниците решиха да бъде взето и вътрешно финансиране от 5 милиона от Българския ВиК холдинг за погасяване на просрочени сметки на водното дружество и на задължения по дългогодишен съдебен спор с търговска фирма.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук