300 лева глоба за дядото на 10-годишно момче, което шофира автомобил
Видеоклип, от който се вижда как 10-годишно момче шофира мощен лек автомобил по улиците на Пещера, предизвика вълна от коментари в социалните медии. По случая се самосезираха от полицията и от отдела за закрила на детето. Вече са санкционирани близките на непълнолетното момче Видеото е заснето от дядото на момчето, който сам е позволил на […]

Видеоклип, от който се вижда как 10-годишно момче шофира мощен лек автомобил по улиците на Пещера, предизвика вълна от коментари в социалните медии. По случая се самосезираха от полицията и от отдела за закрила на детето. Вече са санкционирани близките на непълнолетното момче

Видеото е заснето от дядото на момчето, който сам е позволил на внука си да седне зад волана. Това показва проверка на полицията, които са се самосезирали след разпространението на клипа, предава БНТ.

„Става дума за 50-годишен мъж, който е собственик на въпросния автомобил и го е предоставил на малолетния си внук, който е на 10 години, което е в пълен разрез със закона. Съставен му е акт по закона за движение по пътищата, който предвижда санкция и глоба в размер на 300 лв.“, заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

По случая проверка са извършили и от отдела за закрила на детето в Пещера. Установено, е че семейството живее в Англия от 9 години. Малкият Фончо бил в България за празниците заедно с част от семейството си.

„Детето се отглежда при отлични битови условия, презадоволени базови потребности. Живо, енергично дете, в добро здравословно и психоемоционално състояние. Съжалява за извършената постъпката“, заяви Невена Стефанова от отдел „Закрила на детето“ в Пещера.

От снимки в профила на роднините се вижда още, че детето позира с газов пистолет. Проверката е установила, че оръжието е законно закупено от бащата на детето.

„Тук нямаме нарушение. По-скоро морално укорим е фактът, че някой предоставя на дете, и то толкова малко, да държи в ръцете си газово оръжие, което би могло да бъде опасно и да позира с него за снимка„, коментира Мирослав Стоянов.

Семейството вече е напуснало страната. Днес от Министерството на труда и социалната политика са сезирали за случилото се социалното аташе на Кралство Великобритания. Очаква се властите в Англия да проведат незабавни разговори с родителите и близките на детето.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук