Частично бедствено положение в Земен заради язовирна стена
Частично бедствено положение за 24 часа е обявено в Земен заради свличане на стената на местния микроязовир Няма опасност за населението, каза кметът Димитър Сотиров пред БНР. Той съобщи, че на място са изпратени три пожарни автомобила и изпускането на водата продължава и в момента. Най-вероятната причина за започналото свличане на стената са продължителните дъждове, […]

Частично бедствено положение за 24 часа е обявено в Земен заради свличане на стената на местния микроязовир

Няма опасност за населението, каза кметът Димитър Сотиров пред БНР. Той съобщи, че на място са изпратени три пожарни автомобила и изпускането на водата продължава и в момента.

Най-вероятната причина за започналото свличане на стената са продължителните дъждове, каза кметът Димитър Сотиров. От снощи язовирът е под непрекъснато наблюдение.

„Язовирът не е препълнен много, но стената от големия дъжд се е свлякла откъм откоса по дължина на 7-8 метра и дълбочина от около 1,50 метра. Генерал Николов се обади и ми изпрати три пожарни, тъй като тук вали дъжд и изпускателя не може да поеме водата да я изпусне колкото трябва и три пожарни в момента изпускат плюс изпускателя на самия язовир”, каза Сотиров.

Язовирът е общинска собственост и се намира на три километра от Земен.

На този етап не се предвижда и евакуация на населението.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук