Съдът остави Кристиян Николов в ареста
Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков увери, че щял да съдейства в процеса „Искам да ви уверя, че ще окажа съдействие в този процес„. Това заяви днес пред съда Кристиян Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. 22-годишният мъж поиска мярката му да бъде променена в по-лека – домашен арест. Магистратите обаче не […]

Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков увери, че щял да съдейства в процеса

Искам да ви уверя, че ще окажа съдействие в този процес„. Това заяви днес пред съда Кристиян Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

22-годишният мъж поиска мярката му да бъде променена в по-лека – домашен арест. Магистратите обаче не уважиха молбата му и го оставиха в ареста. Според тях домашният арест не би изпълнил целите на Наказателния кодекс, информира NOVA.

Моля да бъдете обективни и да намалите мярката ми, която е в услуга на прокуратурата, а не на правосъдието. Моля да ми бъде наложена мярка домашен арест”, призова Кристиян.

Според адвоката му Любомир Таков на Николов трябва да бъде наложена по-лека мярка, защото той няма никакви предишни криминални прояви. Бил студент в Германия и в настоящата ситуация се държал изключително отговорно. Държал да присъства на всички заседания по делото срещу него. 

Мога да ви уверя че при адекватно обвинение, това дело вече щеше да е приключило„, заяви още защитникът.

На последното съдебно заседание магистратите решиха да оставят обвиняемият в ареста. Мотивът –  ако излезе на свобода, може да извърши друго престъпление, смятат магистратите.

Навръх Великден миналата година джипът, управляван от 22-годишния мъж, връхлетя автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чакал в колата си на червен светофар. Съдебни експертизи показаха, че Николов е шофирал с 99 км/ч при разрешени 50. Освен това, Николов седнал зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук