Петър Велков: Слави Трифонов удари дъното! Сравни пандемията с турското робство. Идиотизъм!
Слави удари дъното, стигна Марианската падина и продължи да копае…Той сравни пандемията с турското робство. Това написа в своя профил във Facebook математикът Петър Велков. Той коментира вчерашното изявление на водещия Слави Трифонов по повод честването на рождението на Христо Ботев. „Ужасяващо безхаберие, ужасяващ популизъм, прикрит в патриотизъм, чрез който той всъщност показа дяволско неуважение […]

Слави удари дъното, стигна Марианската падина и продължи да копае…Той сравни пандемията с турското робство.

Това написа в своя профил във Facebook математикът Петър Велков.

Той коментира вчерашното изявление на водещия Слави Трифонов по повод честването на рождението на Христо Ботев.

„Ужасяващо безхаберие, ужасяващ популизъм, прикрит в патриотизъм, чрез който той всъщност показа дяволско неуважение към българската история, към българските герои. Показа неразбиране на елементарни принципи на управлението, на демокрацията, на Правото и на медицината“, написа още математикът.

Публикуваме пълното изявление на Петър Велков без редакторска намеса:

„Днес Слави удари дъното, стигна Марианската падина и продължи да копае…Той сравни пандемията с Турското робство. В изявление, гледащ сериозно, говорещ намусено с паузи (защото това е достатъчно, за да спечелиш симпатизанти у нас) той заяви: „Турците са били епидемиологичната обстановка“, „те са били пандемията, която е завладяла Баланския полуостров.“ Ботев с Радецки нямаше как да слезе на бреговете, ако беше спазвал правилата на турския оперативен щаб. Ботев не е знаел, че народът е бил карантиниран. Карантиниран от собствения си страх“.

Ужасяващо безхаберие, ужасяващ популизъм, прикрит в патриотизъм, чрез който той всъщност показа дяволско неуважение към българската история, към българските герои.

Показа неразбиране на елементарни принципи на управлението, на демокрацията, на Правото и на медицината.

Да сравняваш елементарни неща, които се изискват от теб по време на пандемия, с това какво е трябвало да изтърпят в историята българите и човечество е висша форма на наглост и безхаберие…

„Трябва да бъдем господари на собствената си съдба. Да сме си решавали дали ще стоим вкъщи, дали децата ще ходят на училище.“ Той се присмя на Германия и немския народ…че били дисциплинирани, спазват законите и щели да се ваксинират. Попита дали „та те, германците знаят ли коя е Райна Княгиня, чува ли са за Левски, Ботев…свободата е най-важна.“ Никой нямал право да ни взема свободата по какъвто и е да повод! Та той призовава за неподчинение и неспазване на законите…пуснете си CNN, за да видите до какво може да доведе това…а по време на пандемия цената е още по-огромна – хиляди човешки животи…. Свободата била по-важна от живота.

Не, г-н Трифонов, животът е преди всичко. 15 000 човека починаха заради пандемията в България само за последните 10 седмици и и записахме рекордна смъртност от 70 години. Умряха много повече хора отколкото по времето на едни от най-кръвопролитните войни за нас.

И не, всичко това се случи не само в България, а в цял свят.

Само заради безхаберието на индивиди като Вас.

Заради идиотизъм, псевдопатриотизъм, популизъм, липса на елементарна функционална грамотност, липса на човещина.

Ако смятате, че този човек с такъв популизъм, липса на елементарни умения и познания за управление, ще може да направи нещо за вас…много ми е тъжно….а екипът му от “експерти“ е по-зле и от него…

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук