Кметът на Бургас: Бюджет 2021 ще бъде консервативен
Бюджет 2021 ще бъде консервативен. Това каза пред журналисти кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Кметът посочи, че следващият бюджет със сигурност ще бъде по-труден и постъпленията ще бъдат по-малко. „Знаете, че има многобройни решения на Общинския съвет, с които или на 50%, или на 70%, или на 100% […]

Бюджет 2021 ще бъде консервативен. Това каза пред журналисти кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Кметът посочи, че следващият бюджет със сигурност ще бъде по-труден и постъпленията ще бъдат по-малко.

„Знаете, че има многобройни решения на Общинския съвет, с които или на 50%, или на 70%, или на 100% наналяхме или разсрочвахме вземания. Разбира се, като допълним и по-слабата икономическа активност, всичко това ще доведе до един дефицит, който ние ще компенсираме с урязване на разходите. Започваме от себе си“, поясни кметът. По думите му бюджетът за настоящата година е все още в суров вид, но изчисленията до момента сочат, че преките общински приходи са почти 8 милиона по-малко спрямо миналата година и те трябва да бъдат компенсирани с по-малко разходи.

„Бюджетът ще бъде консервативен, ще има и много недоволни, но това е реалността и аз няма как да я променя с магическа пръчка. Ще бъдат намалени средствата за спорт, култура, администрация, ремонт на улици и други. Единстввено няма да намалим тези за здраве, социална дейност и образование, работата с деца и възрастни хора“, добави кметът Димитър Николов.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук