Димитър Димитров: Румен Радев използва консултациите, за да отправя предизборни послания
„Румен Радев използва разговорите и консултациите за датата на вота, за да прави предизборни послания. Едно от исканията на протестиращите ще бъде удовлетворено. Ще има над 9 000 машини на изборния ден. Процедурата по доставчик на машините е ясен, въпреки че договорът още не е подписан“. Това заяви политологът Димитър Димитров пред BgonAir. „Машините могат […]

„Румен Радев използва разговорите и консултациите за датата на вота, за да прави предизборни послания. Едно от исканията на протестиращите ще бъде удовлетворено. Ще има над 9 000 машини на изборния ден. Процедурата по доставчик на машините е ясен, въпреки че договорът още не е подписан“.

Това заяви политологът Димитър Димитров пред BgonAir.

„Машините могат да доведат до проблеми в многомандатните райони, където има повече кандидати и по-дълги бюлетини. Трябва много внимателно да се разчитат гласовете. Гласуването в двудневен срок е екзотично предложение. Никога досега не сме гласували два дни. Това е практика в Швейцария и Чехия. Има и нещо, което изглежда твърде незаобиколимо – гласуването с подвижна урна. Сроковете за подаване на заявка не са съобразени в закона с пандемията, защото карантинираните не са с трайни заболявания. Не сме готови и за гласуване по пощата, защото нямаме регистър на избирателите“, категоричен е Димитър Димитров.

„Очаквам ниска избирателна активност. Ще има и проблем с предаването на протоколите, защото в центровете се струпват много хора след изборния ден. Трябва да се направи график. За съжаление, някои ще са първи, а други ще трябва да чакат“, каза още политологът.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук