Двете съпруги на Стивън Хокинг – от пълна всеотдайност до обвинение в изневяра
Един от най-великите умове на нашето време е роден на днешната дата – 8 януари 1942 г. Стивън Хокинг напусна този свят на 76 години през 2018 г. Остави след себе си не само гениални теории в областта на космологията, но и две бивши съпруги и 3 деца, припомня Edna.bg Тези, които са гледали филма „Теорията […]

Един от най-великите умове на нашето време е роден на днешната дата – 8 януари 1942 г.

Стивън Хокинг напусна този свят на 76 години през 2018 г. Остави след себе си не само гениални теории в областта на космологията, но и две бивши съпруги и 3 деца, припомня Edna.bg

Тези, които са гледали филма „Теорията на всичко“, вече знаят – Стивън е сполетян от невродегенеративно заболяване още на 22.

Полека лека губи способността си да говори и да се движи. Прекарва по-голямата част от живота си в инвалиден стол, с изкуствен модулатор за гласа.

Но това не му пречи да има две жени в живота си – или поне обществеността знае за толкова.

Малко след като го приемат в Кеймбридж той се влюбчва в Джейн Уайлд – студентка по средновековна испанска поезия.

Само месец по-късно поставят диагнозата на Стивън и му казват, че му остават две години живот.

Обратно на всички очаквания, Джейн остава с него.

„Бях млада и пълна с енергия и оптимизъм. Исках да направя най-доброто за него и мислех, че ще е лесно да посветя две години от живота си на някого, когото обичам и който имаше такъв потенциал“, спомня си тя в интервю през 2015.

Сгодяват се през 1964, женят се година по-късно и се местят в Северен Лондон.

Раждат им се три деца – Робърт през 1967, Люси (1970) и Тимъти (1979), като междувременно състоянието на Стивън полека лека се влошава.

Джейн Хокинг е домакиня, майка и медицинска сестра на пълен работен ден. Години по-късно признава, че няколко пъти е мислела за самоубийство.

„Животът понякога беше непоносим, физически и психически изтощителен. Искаше ми се често да се хвърля в реката, но се спирах заради децата“, спомня си тя.

Още по-лошо става след публикуването на великия труд на Хокинг „Кратка история на времето“ през 1988.

Книгата жъне огромен успех, който обаче вкарва нови хора в живота на семейството.

„Ежедневието ни стана непоносимо“

По онова време Стивън вече е живял 25 години повече от предвиденото. Потъва в изучаването на черните дупки – любимата му тема, и Джейн се чувства все по-изолирана от неговия свят.

Разделят се през 1990, развеждат се официално 5 години по-късно.

Илейн Мейсън, отхвърлената медицинска сестра

През 1995 Стивън се жени за Илейн Мейсън  една от медицинските му сестри. Нейният бивш съпруг е изобретил компютъра, с чиято помощ Стивън говори.

Във филма медицинската сестра става любовница на Стивън още докато е женен за Джейн, но близки до семейството наричат тази част от историята „измислица“.

Вторият брак на Хокинг предизвиква вълна от гадни и злепоставящи заглавия. Някои описват новата съпруга като зла мащеха, която не дава на учения да се вижда с децата си.

Други обвиняват сестрата във физически и психически тормоз над Стивън, започнал през 2003-та година.

Обвинения, които ученият отрича до край.

Мистериозните травми, които Стивън получава – рани, счупен крак, после бедрена кост, той обяснява с присъщото си чувство за хумор. „Сблъсках се със стената, тя просто победи“, шегува се той пред журналист от сп. Венити Феър.

Дъщеря му Люси пуска оплакване, че над баща й се извършва насилие, но според закона жертвата сама трябва да подаде жалба“, казва тя.

„Той ме помоли да не се бъркам в живота му с Илейн, но никога не отрече, че е имало насилие.“

След 11 години брак Илейн внезапно иска развод.

Слуховете твърдят, че причината е изневяра. От страна на Стивън Хокинг.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук