След завръщане в клас: Къси часове и дълги междучасия
Обмисля се учебните часове да са по 30 минути, а междучасията по 15 Това е една от работните идеи, които обмислят училищни директори, за да може да се проветрява по-често и да се поддържа хигиена. “Казал съм на моите учители, да удължават междучасията, а да намаляват часовете – 30 минути по-стегнато преподаване и след това […]

Обмисля се учебните часове да са по 30 минути, а междучасията по 15

Това е една от работните идеи, които обмислят училищни директори, за да може да се проветрява по-често и да се поддържа хигиена.

Казал съм на моите учители, да удължават междучасията, а да намаляват часовете – 30 минути по-стегнато преподаване и след това 15 минути почивка”, обясни пред “Труд” Асен Александров, директор на 51. СУ “Елисавета Багряна” в София и припомни, че онлайн часовете сега са по 20 минути.

По думите му децата вече са се научили да спазват хигиена, да носят маски и да се дезинфекцират, като положението е далеч по-добре от началото на септември. Въпреки това проветряването остава най-добрият съюзник срещу вируса, затова ще пробват на практика концентрираното преподаване и по-големите почивки.

Остава и основната идеи да има редуване на класове, за да няма струпване.

Решението за връщането на учениците от 5 до 12 клас ще се обсъжда в понеделник, обясниха на днешния редовен здравен брифинг от щаба.

Решаващи ще са данните за заболеваемостта към 14-15 януари, предупреди здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук