Иван Ченчев, БСП: Нека всички партии гарантират честността на изборите
Социалистите нямат претенции за датата на изборите. Важното е те да бъдат честни и да са съобразени с епидемичната обстановка, за да се запази здравето на българските граждани. Това каза депутатът от БСП Иван Ченчев в сутрешния блок на БНТ, съобщиха от пресцентъра на партията. “Свикнахме с тази мантра управляващите да плашат хората, че няма […]

Социалистите нямат претенции за датата на изборите. Важното е те да бъдат честни и да са съобразени с епидемичната обстановка, за да се запази здравето на българските граждани. Това каза депутатът от БСП Иван Ченчев в сутрешния блок на БНТ, съобщиха от пресцентъра на партията.

“Свикнахме с тази мантра управляващите да плашат хората, че няма да има работещ парламент. Има законен срок, в който могат да се проведат изборите – той е 2 месеца. Няма нужда управляващите от ГЕРБ да плашат хората – има си Конституция и там всичко е записано”, посочи Иван Ченчев.

Той посочи, че има липса на доверие в българския избирателен процес. Депутатът посочва като причина за това недоверие сбърканите протоколи и невалидните бюлетини във всички избори.

Ченчев призова всички партии – и парламентарно представените, и партиите извън парламента, да гарантират честността на предстоящия вот и подчерта, че това е работа и на партиите. Социалистът напомни, че БСП преди броени дни инициира разговори с извънпарламентарни партии за гарантиране честността на изборите.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук