Ваксинираха президента на Хърватия и министри пред камери
Президентът на Хърватия Зоран Миланович и повечето министри приеха днес пред камерите ваксина против коронавируса, като част от кампания да бъдат убедени съмняващите се да се ваксинират, предаде АФП. В страната досега са ваксинирани около 20 000 души от населението ѝ от 4,2 милиона. Имунизацията с ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ започна на 27 декември. Първите […]

Президентът на Хърватия Зоран Миланович и повечето министри приеха днес пред камерите ваксина против коронавируса, като част от кампания да бъдат убедени съмняващите се да се ваксинират, предаде АФП.

В страната досега са ваксинирани около 20 000 души от населението ѝ от 4,2 милиона. Имунизацията с ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ започна на 27 декември. Първите дози бяха поставени на хора в домове за възрастни и на медици на първа линия, като следващите са хората с хронични заболявания и над 65-годишните.

Близо половината от населението – 44%, казват, че не планират да се ваксинират, сочи проучване на „Ипсос“ от средата декември. Според него 46 на сто искат да се ваксинират, а 10 на сто се колебаят.

След кат обе ваксиниран Миланович призова всички, които желаят и особено онези, които не желаят, да се ваксинират. Той изтъкна, че е по-добре да се приеме ваксината, отколкото човек да се разболее.

Президентът предупреди, че онези, които съзнателно решават да не се ваксинират, поемат отговорност за своето здраве. Той каза, че здравната система ще бъде облекчена, когато се васкинират всички, които са в най-голям риск от заразяване.

Направи всичко, което можеш, за да предотвратиш да се разболееш, каза Миланович.

Освен Миланович пред камерите ваксината прие и началникът на Главния щаб на въоръжените сили на Хърватия Роберт Хран.

Днес се ваксинираха и десет члена на хърватското правителство, които досега не са преболедували от Covid-19.

Премиерът Андрей Пленкович и шестима министри, които изкараха болестта, не бяха сред тях.

Източник: БНР

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук