Тръмп се намеси: Изборите бяха откраднати, но трябва да запазим мира
„Знам как се чувствате. Знам, че сте наранени. Имахме избори, които бяха откраднати. Но трябва да се приберете, трябва да бъдат възстановени редът и мирът“. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в закъсняло видео обръщение към своите привърженици, които по-рано днес щурмуваха сградата на Конгреса. Това става в момента, когато двете камари на Конгреса […]

„Знам как се чувствате. Знам, че сте наранени. Имахме избори, които бяха откраднати. Но трябва да се приберете, трябва да бъдат възстановени редът и мирът“.

Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в закъсняло видео обръщение към своите привърженици, които по-рано днес щурмуваха сградата на Конгреса. Това става в момента, когато двете камари на Конгреса трябваше да сертифицират избирането на Джо Байдън за нов президент.

„Трябва да уважаваме служителите на реда, не искам никой да бъде наранен. Изборите бяха фалшифицирани, но не играйте в тяхната игра. Трябва да имаме мир“, добави още Тръмп.

Реакцията му мигновено беше определена от множество анализатори като наливане на бензин в огъня и подстрекателство към продължаване на насилието.

Изказването на Тръмп идва само половин час след като новоизбраният президент го призова да направи телевизионно обръщение и да се оттегли.

„Сцените във Вашингтон са шокиращи. Резултатите от тези демократични избори трябва да бъдат уважавани“, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в първата реакция от международна организация на хаоса във Вашингтон.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук