Радев: Не виждам готовност за тези избори (Видео)
„Не виждам готовност за тези избори. За мен е важно как ще се гарантира здравето и правото на вот на българите“. Това заяви президентът Румен Радев по време на освещаването на бойните знамена.  „Продължаваме консултациите“, допълни Радев. „До края на януари ще издам указ за датата“.  „Сега е времето за консултациите. Половин година хиляди българи протестираха […]

Не виждам готовност за тези избори. За мен е важно как ще се гарантира здравето и правото на вот на българите“. Това заяви президентът Румен Радев по време на освещаването на бойните знамена. 

„Продължаваме консултациите“, допълни Радев. „До края на януари ще издам указ за датата“. 

„Сега е времето за консултациите. Половин година хиляди българи протестираха за честни избори, а премиерът се криеше, за да може той да проведе изборите, а сега говори, че друг иска да ги отложи. Това е безочие“, каза Радев.

„Целта на консултациите не е датата, а начинът на провеждане на изборите. Решението за датата се приема от президента, а провеждането – от Министерски съвет и парламента. Аз посочих възможно най-ранната дата, за да има мобилизация, а не виждам никаква организация. За разлика от министър-председателя, за мен има значение ефективността от предизборните кампании, как ще бъдат одитирани машините и ще гласуват българите в чужбина.

За първи път ще правим избори по време на пандемия и ще трябва да имаме адекватна реакция. Най-важното е да имаме доверие в здравните мерки и изборния процес. Днес имам среща с националното сдружение на кметовете на малките общините, утре с ЦИК и ръководството, имаме и видео конферентна връзка с организациите зад граница, извън парламентарните и парламентарно представените партии също. Датата до края на януари ще я обявя“, каза Радев.

Не ме учудва позицията на ДПС. Логично е партията на Пеевски да подкрепи Борисов, всички знаят, че те са ортаци в бизнеса и политиката. Още повече турския президент Ердоган подкрепи Борисов на конференция на ДПС. Лятото младежите на ДПС видяха сараите на Доган и вероятно ще се замислят.  Към момента нямам постъпила надеждна информация за законова и логистична готовност,за да мога да знам кога хората ще могат да гласуват“, коментира още Радев.

Очаквайте подробности!

„>

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук