Отново внесоха обвинителния акт срещу Местан за катастрофата край Загорско
Окръжна прокуратура в Кърджали е внесла обвинителен акт срещу Ю.А. и Л.М., привлечени като обвиняеми за причиняване на пътнотранспортно произшествие, извършено при условията на независимо съпричиняване. Ю.А. е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 г., при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата, като сам и в условията […]

Окръжна прокуратура в Кърджали е внесла обвинителен акт срещу Ю.А. и Л.М., привлечени като обвиняеми за причиняване на пътнотранспортно произшествие, извършено при условията на независимо съпричиняване.

Ю.А. е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 г., при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Л.М., извършил пътнотранспортно произшествие, като не се движел възможно най-вдясно в платното за движение, не намалил скоростта и в случай на необходимост не спрял, когато е възникнала опасност за движението.

Ю.А. се движел със скорост над нормативно разрешената от 90 км/ч, за участъка, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не осигурил всички условия за безопасното превозване на малолетен пътник в автомобила му, като не му поставил обезопасителните колани на системата, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на малолетното дете.

На съд е предаден и Л.М. за това, че нарушил правилата за движение по пътищата по Закона за движение по пътищата и извършил пътнотранспортно произшествие, като при подхождане към кръстовището с Главен път I-5, идвайки от път без предимство, извършвайки маневра завиване наляво и навлизане на път с предимство, не се съобразил с пътен знак и с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на малолетното дете в другата кола.

Тежката катастрофа стана на 14 април миналата година на главния път за Гърция на разклона за село Загорско. В продължение на месеци единственият обвиняем беше Лютви Местан, а по-късно прокуратурата привлече и бащата на бебето.

Източник Нова телевизия

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук