Мартин Димитров: Каракачанов говори неверни неща за леденото мъжко хоро
Мартин Димитров постна суров коментар по повод думите на вицепремиера Красимир Каракачанов за леденото мъжко хоро на Йордановден Ето какво пише той:  „Вицепремиер Каракачанов, пращящото буре на модерния български патриотизъм, говори абсолютно неверни неща. Традицията с леденото мъжко хоро не е преживяла „турско“, защото просто тогава не е имало такава традиция. Леденото хоро е нова […]

Мартин Димитров постна суров коментар по повод думите на вицепремиера Красимир Каракачанов за леденото мъжко хоро на Йордановден

Ето какво пише той: 

„Вицепремиер Каракачанов, пращящото буре на модерния български патриотизъм, говори абсолютно неверни неща.

Традицията с леденото мъжко хоро не е преживяла „турско“, защото просто тогава не е имало такава традиция. Леденото хоро е нова традиция, подобна на мятането на пиратки от терасите, управление на държава от джип и прочее прояви на квази-мъжество.

Очевидно тези ледени танцьори, тези ковчежници на българщината не могат да се сдържат на 6-ти януари сутринта да не треснат по една пърцуца, па после да се бухнат в реката. Ни пандемия, ни забрани могат да ги спрат, защото в крайна сметка ние сме българи и по колективна глупост трудно можем да бъдем победени.

Освен, че говори неверни неща, което не е никаква изненада за човек от Държавна Сигурност (не забравяйте откъде идва този „воевода“), вицепремиер Каракачанов подкрепи хорото. Дори и да приемем, че този танц е своеобразен връх в новата ни национална идентичност, подкрепата му от вицепремиер по време на пандемия и рестрикции, е завършен идиотизъм.

Естествено, когато броят на болните след някой и друг ден отново се увеличи, вицепремиер Каракачанов, както и неговото Винету, няма да имат срам да благодарят на лекарите и да пищят наляво и надясно колко много се разчита на медиците.

Абсолютно безсрамни популисти.“

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук