Издирван хакер твърди, че е откраднал милиони застрахователни полици
Държа около 70% от застрахователния сектор в България, заяви „Емил Кюлев“  Издирван хакер с прякор „Емил Кюлев“ (бел. ред. – Кюлев беше собственик на ДЗИ Банк, като беше застрелян показно преди години на булевард „България“ в София) изпрати официално писмо по електронната поща до редица медии, в което твърди, че е успял да се сдобие с […]

Държа около 70% от застрахователния сектор в България, заяви „Емил Кюлев“ 

Издирван хакер с прякор „Емил Кюлев“ (бел. ред. – Кюлев беше собственик на ДЗИ Банк, като беше застрелян показно преди години на булевард „България“ в София) изпрати официално писмо по електронната поща до редица медии, в което твърди, че е успял да се сдобие с 3 734 968 полици от 83 български застрахователни компании.

Държа около 70% от застрахователния сектор в България„, твърди хакерът. Той добавя, че продава базата с данни за 150 000 евро и че е успял да хакне информацията точно преди Коледа – на 23 декември.

Хакерът адресира писмото си и до изпълнителния директор на „Сирма Груп“ Цветан Алексиев. „Сирма Груп“ е една от най-известните софтуерни компании в България. В „Сирма Груп” влизат над 20 дъщерни компании, специализирани в разработката и поддръжката на различни софтуери. От 2015 година дружеството е публично и акциите му се търгуват на Българската фондова борса.

Хакерът с прякор „Емил Кюлев“ поддържа страница в интернет, регистрирана в Панама и спокойно рекламира дейността си с цел финансова подкрепа, твърди експертът по киберсигурност Любомир Тулев. По думите му, въпросният човек сам приписва на себе си няколко скандални хакерски атаки у нас в последната година – в Комисията по хазарта, в прокуратурата, в Софийския районен съд, в Български пощи.

Човек, който просто търси внимание, иска самоизява, очевидно търси подкрепа сред други хора като него в България. Това, което върши, обаче е престъпление и не би трябвало да се толерира по никакъв начин„, обясни Тулев, когато стана ясно, че ГДБОП търси въпросния хакер.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук