Симеон Дянков: Очаквам вълна от българи да се завърнат от Великобритания
Брекзит ще окаже голямо влияние върху българската икономика „За българската икономика идват три-четири тежки месеци. Големите ни търговски партньори – Великобритания, Германия, Франция, обявяват сериозни мерки и това ще повлияе върху всички сектори. Трудностите с ваксинирането вървят нагоре. Инвестициите в България през миналата година се свиха с 60%. Не останаха буфери в бизнеса“. Това каза […]

Брекзит ще окаже голямо влияние върху българската икономика

За българската икономика идват три-четири тежки месеци. Големите ни търговски партньори – Великобритания, Германия, Франция, обявяват сериозни мерки и това ще повлияе върху всички сектори. Трудностите с ваксинирането вървят нагоре. Инвестициите в България през миналата година се свиха с 60%. Не останаха буфери в бизнеса“.

Това каза пред БНР бившият финансов министър Симеон Дянков.

По думите му сегашното, но и следващото правителство „трябва да мисли не за дефицита, а къде да се изхарчат повече пари, за да може по-голяма част от работните места да се запазят“.

Следва несигурност за бизнеса… Ще има много по-малко инвестиции в целия свят, особено в Източна Европа“.

В предаването „12+3“ Симеон Дянков допълни:

В света като цяло трябват повече фискални мерки. Следващото правителство ще използва актуализация на бюджета и тя ще бъде в посока секторни политики… В следващите две-три години очаквам промяна в данъчната политика и ще има повече и по-тежки данъци“.

Според Дянков голямо влияние върху нашата икономика ще окаже и Брекзит.

Очаквам вълна от българи, които ще се върнат от Великобритания“.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук